Ontslagvergoeding: Artikelen
Informatieve artikelen door de Judex redactie
Hoe kan ik mijn transitievergoeding berekenen?
Met ingang van 1 juli 2015 heeft elke werknemer die 2 jaar over langer in dienst geweest is bij ontslag recht op een wettelijke ontslagvergoeding: de transitievergoeding.
Lees verderDe stamrecht B.V.
Net als bij de stamrechtverzekering hoeft uw werkgever ook bij deze variant geen inhoudingen op de ontslagvergoeding in te houden en kan de vergoeding bruto overgemaakt worden.
Lees verderDe stamrechtverzekering
Bij de stamrechtverzekering (in feite een bijzondere levensverzekering) stort uw werkgever (een deel van) uw ontslagvergoeding als koopsom bij een verzekeringsmaatschappij van uw keuze.
Lees verderOp welke manieren kan ik mijn ontslagvergoeding laten uitkeren?
Vanaf 1 januari 2014 moet er over een ontslagvergoeding door de werkgever altijd direct belasting (loonheffing) ingehouden worden. Pas daarna kunt u mogelijk op twee manieren nog enig fiscaal voordeel behalen via het middelen van belasting of bij een aantoonbaar pensioentekort.
Lees verderHoeveel belasting moet ik betalen over mijn ontslagvergoeding?
Over een ontslagvergoeding moet inkomstenbelasting (box 1) betaald worden. Uw werkgever die een ontslagvergoeding uitkeert is verplicht om de verschuldigde belasting bij de betaling aan de werknemer reeds in te houden (loonheffing) en af te dragen aan de belastingdienst
Lees verderHeb ik na een ontslagprocedure via het UWV Werkbedrijf ook recht op een ontslagvergoeding?
In een aantal gevallen wel. Dat zit zo. Als uw werkgever een ontslagprocedure wil starten, kan hij een keuze maken uit een procedure via de kantonrechter en een procedure via het UWV Werkbedrijf.
Lees verderWanneer heb ik recht op een ontslagvergoeding?
Of u recht heeft op een ontslagvergoeding hangt af van een aantal factoren. In een aantal situaties is er bijna nooit sprake van een ontslagvergoeding, bijvoorbeeld bij...
Lees verderHoe wordt een ontslagvergoeding berekend?
De meest gehanteerde formule om een ontslagvergoeding mee te berekenen is de zogenaamde kantonrechtersformule.
Lees verder