fbpx
Ga naar content

Spaarloon en meerdere dienstbetrekkingen in één kalenderjaar

U mocht tot 1 januari 2012 alleen meedoen aan een spaarloonregeling als u per 1 januari van een bepaald jaar bij uw werkgever in dienst was en als bij de loonheffing rekening wordt gehouden met de algemene heffingskorting.

De spaarloonregeling is echter met ingang van 1 januari 2012 afgeschaft.

Als u tijdens een bepaald kalenderjaar van baan veranderde, kon u bij uw nieuwe werkgever in dat betreffende jaar dus niet deelnemen aan een spaarloonregeling. U zou daardoor over een aantal maanden niet mee kunnen doen aan een spaarloonregeling.

Dit probleem kon opgelost worden door bij uw oude werkgever aan het einde van uw dienstverband een maximale volstorting te doen. Normaal gesproken kon u elke maand een bedrag van (maximaal) 51,08 euro inleggen, maar u mocht het maximale jaarbedrag van 613 euro ook in een keer op uw spaarloonrekening inleggen.

U moest er wel rekening mee houden dat een werkgever verplicht was om 25% loonbelasting te betalen over de bedragen die een werknemer op zijn spaarloonrekening wilde storten. Het was natuurlijk de vraag of oude werkgever nog wel mee wilde werken aan een verhoogde inleg voor een werknemer die binnenkort uit dienst zou gaan.

Een voorbeeld.

Jeannette gaat per 1 februari 2009 starten bij groentezaak ‘De gouden appel’ die dan de deuren opent in een nieuw winkelcentrum in Almere. Tot die datum werkt ze in een kledingzaak in Naarden. Omdat Jeannette op 1 januari 2009 niet op de loonlijst van ‘De gouden appel’ staat, mag ze niet deelnemen aan de spaarloonregeling die de nieuwe werkgever voor haar personeel heeft ingevoerd.

Mogelijk kan Jeannette in overleg met haar oude werkgever afspreken dat zij in de maand januari 2009 in een keer het maximale bedrag van 613 euro op haar spaarloonrekening kan storten. Zo geniet Jeannette over 2009 dan toch het maximale belastingvoordeel over de spaarloonregeling.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven