Letselschadejurist
Een letselschadejurist heeft zich tijdens zijn of haar rechtenstudie gespecialiseerd in letselschade. Hij of zij heeft vervolgens geen vervolgopleiding gevolgd om advocaat te worden. Een letselschadejurist heeft dus dezelfde inhoudelijke kennis over letselschade als een advocaat. Een jurist kan u dus helpen bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij tot het onderhandelen over de schadevergoeding. De jurist mag u echter niet vertegenwoordigen in de rechtbank. Indien uw zaak voor de rechter behandeld moet worden, moet u dus een advocaat inschakelen.
Letselschade-advocaat
Een letselschade-advocaat kan u helpen wanneer uw zaak voor de rechter moet komen. De hoogte van de mogelijke schadevergoeding bepaalt of het inschakelen van een advocaat verplicht is of niet. Bestaat er een kans dat uw zaak voor de rechter komt? Schakel dan een letselschade-advocaat in.
Letselschade door een bedrijfsongeval
Uw werkgever heeft een zorgplicht ten opzichte van u en moet zorg dragen voor een veilige werkomgeving. Ongevallen op het werk moeten dus zoveel mogelijk voorkomen worden. Doet uw werkgever dit niet? Dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen wanneer u iets overkomt. Heeft u letselschade geleden door een ongeval op het werk en wilt u uw werkgever hiervoor aansprakelijk stellen? Judex kan u hierbij helpen.
Arbeidsongeschikt door letselschade
In sommige gevallen is de letselschade van zulke aard dat u hierdoor (deels) arbeidsongeschikt bent geworden. Dat betekent dat u na verloop van tijd waarschijnlijk ook inkomensschade zult lijden. Het kan zijn dat u met uw inkomen terugvalt naar 70% en of dat u promoties en bonussen misloopt. De inkomensschade die voortkomt uit uw letselschade, kunt u mogelijk als schadevergoeding bij de veroorzakende partij vorderen. Judex helpt u hier graag bij.